ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Βρείτε Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΡΟΔΟΣ

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο, αποτελεί σταθερά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Νησί των έντονων αντιθέσεων, η Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα.

ΡΟΔΟΣ

0 0
sunny

Σήμερα

°c

windy

 

deltiokairou

Η πλούσια ιστορία της Ρόδου είναι διάχυτη σε κάθε γωνιά του νησιού αφού κάθε κατακτητής που πέρασε άφησε έντονο το στίγμα του. Το νησί γνώρισε ιδιαίτερη ακμή τον 4ο αι. π.Χ., όταν υψώθηκε ο περίφημος Κολοσσός, έργο του Λίνδιου Χάρη, μαθητή του Λυσίππου. Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 155 μ.Χ. Πέρσες, Άραβες, Σαρακηνοί και Σελτζούκοι εγκαταστάθηκαν στο νησί, ενώ το 1309 κατέφθασαν στο νησί οι Ιωαννίτες Ιππότες που ανακαίνισαν το κάστρο με μια μοναδική στην Ευρώπη οχύρωση.
Στην Παλιά Πόλη της Ρόδου δεσπόζει το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (14ος αι.), το "Καστέλλο", ένα από τα πρώτα κτήρια που κατασκεύασαν οι ιππότες, ενώ η διάσημη Οδός των Ιπποτών έχει αποκατασταθεί πιστά στη μορφή που είχε κατά τα μεσαιωνικά χρόνια. Κατά μήκος της βρίσκονταν οι οικίες όσων ανήκαν στο Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη.
Στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο υπάρχουν ευρήματα και κειμήλια που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία του νησιού.
Η Iαλυσός (ή Tριάντα) είναι σήμερα από τα πιο δημοφιλή και κοσμοπολίτικα θέρετρα του νησιού με υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και έντονη νυχτερινή ζωή. Η ακρόπολη της Ιαλυσού ήταν πατρίδα του ολυμπιονίκη Διαγόρα και μία από τις τρεις ισχυρές πόλεις της αρχαίας Ρόδου μαζί με τη Λίνδο και την Κάμειρο.
Η Αφάντου, ένας οικισμός με τυπική νησιώτικη αρχιτεκτονική και μια υπέροχη παραλία, φημίζεται για το υπερσύγχρονο γήπεδο γκολφ που λειτουργεί όλο το χρόνο. Κοντά στο χωριό βρίσκονται τα Κολύμπια, ο παραλιακός οικισμός με την περίφημη, δενδροφυτευμένη από τους Ιταλούς, οδό των Ευκαλύπτων.
Ο Aρχάγγελος είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού που κατοικείται ήδη από τη μυκηναϊκή εποχή. Στους πρόποδες του κάστρου γύρω από το ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ απλώνεται η παραδοσιακή συνοικία με πολύχρωμα παλιά σπίτια.
Η Κάμειρος υπήρξε μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Tα ερείπιά της σώζονται σε έναν κατάφυτο αρχαιολογικό χώρο μέχρι και σήμερα. Στη γύρω περιοχή παραδοσιακά χωριά όπως τη Σορωνή (με την ομώνυμη παραλία) και η Σάλακος είναι ιδανικοί προορισμοί για τους φυσιολάτρες, χάρη στην πλούσια βλάστηση και στις πολλές πηγές.
Το ψηλότερο βουνό της Ρόδου, ο επιβλητικός Αττάβυρος με τους κατάφυτους πρόποδες και τη βραχώδη κορυφή, δεσπόζει ανάμεσα στα ημιορεινά χωριά της περιοχής. Η ανάβαση στην κορυφή προσφέρει σε όποιον το προσπαθήσει πέρα από μια αναζωογονητική διαδρομή και μια φανταστική θέα όλου του νησιού.
Στη Νότια Ρόδο η φύση αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο: απέραντα ακρογιάλια ξεδιπλώνονται από το Κιοτάρι και το Γεννάδι μέχρι τη Λαχανιά, το Πλημμύρι και το Πρασονήσι, αγαπημένος τόπος για τους λάτρεις του wind και kite surfing. Εδώ η ζωή κυλά ήρεμα, μακριά από την ένταση της πόλης και των πολύβουων τουριστικών θέρετρων.
Η Λίνδος αποτελούσε πλούσια και ισχυρή αρχαία πόλη – κράτος, κάτι που αντικατοπτρίζεται μέχρι και σήμερα στην επιβλητική της ακρόπολη, σκαρφαλωμένη σε ένα πανύψηλο βράχο. Φτάνοντας κανείς στη Λίνδο σίγουρα εντυπωσιάζεται από το πανόραμα του χωριού που απλώνεται στους πρόποδες του βράχου, έναν παραδοσιακό οικισμό με κατάλευκα σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες και λιθόστρωτα δρομάκια. Στην αρχαία ακρόπολη αρχαία, βυζαντινά και ιπποτικά μνημεία συνυπάρχουν με τα επιβλητικά τείχη και την υπέροχη θέα στο πέλαγος. Η Λίνδος φημίζεται και για παραλίες της με καταγάλανα νερά και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Πηγή: www.rodosisland.gr