ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βρείτε Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Εξερευνήσετε κάποια ή όλα τα νησάκια που αποτελούν το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων... Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, τα πετράδια του Αιγαίου. Το καθένα έχει ξεχωριστή ομορφιά και όλα έχουν ένα κοινό στοιχείο: υπέροχες παραλίες και ξέγνοιαστη εμπειρία διακοπών.

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

sunny

Σήμερα

°c

windy

 

deltiokairou

Η Ηρακλειά, η οποία αποτελεί έναν εντυπωσιακό ορεινό όγκο με εξαιρετικές παραλίες που προστατεύονται από τους δυνατούς ανέμους χάρη στη γειτνίαση με τα μεγάλα ορεινά νησιά, τη Νάξο και την Ίο, είναι η «άγρια ομορφιά» μέσα στις Μικρές Κυκλάδες.
Ενταγμένη στο δίκτυο Φύση (Natura) 2000, γοητεύει με την υπέροχη θέα που προσφέρουν τα ορεινά μονοπάτια της, την ποικιλία των ακτών της και τα δικά της, μοναδικά, αξιοθέατα.

 Η ζωή στην Ηρακλειά κυλάει σε ήρεμους ρυθμούς, προσφέροντας ηρεμία και ξεκούραση, με πολλές εναλλακτικές προτάσεις για περιπάτους και συναρπαστικές εξερευνήσεις, μπάνιο σε πεντακάθαρες παραλίες, καταδύσεις σε θαυμάσιους βυθούς, αλλά και διασκέδαση στις παραδοσιακές νησιώτικες γιορτές.
Ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος συνδέει το λιμάνι με τη Χώρα της Ηρακλειάς, την Παναγία. Η Παναγία είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του βουνού Πάπας. Ο οικισμός βρίσκεται σε απόσταση 4,5 χλμ. από το λιμάνι και περίπου 2 χλμ. από την παραλία Τουρκοπήγαδο. Στην Ηρακλειά το βραχώδες έδαφος καταλήγει σε παράλιες με άμμο, ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, με αρκετές από αυτές προσβάσιμες με τα πόδια και πολλές άλλες με σκάφος και επιβατικά καΐκια.
Αλλά μην αφήνετε το απλό, αγνό αυτό τοπίο να σας ξεγελάσει. Το νησί έχει μια πλούσια ιστορία με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δείτε και να μάθετε, όπως το σπήλαιο και το αγαπημένο στέκι των μυθικών Κυκλώπων, τα σπάνια και απειλούμενα πτηνά, και αν είσαστε τυχεροί μπορείτε να συναντήσετε την μεσογειακή φώκια και τα δελφίνια που συχνάζουν το νησί. Ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια των Κυκλάδων, το σπήλαιο του Άγιου Ιωάννη, είναι επίσης εδώ. Μια ημερήσια εκδρομή πεζοπορίας θα σας φτάσει εκεί.

Πηγή: www.naxos.gr