ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βρείτε Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΔΗΛΟΣ

Ο τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν πανελλήνιο θρησκευτικό κέντρο κατά την αρχαιότητα. Στις μέρες μας πια, ακατοίκητη, η Δήλος υποδέχεται τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να περιηγηθούν στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο.

ΔΗΛΟΣ

sunny

Σήμερα

°c

windy

 

deltiokairou

Η Δήλος είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Λίγα μόλις μίλια μακριά από την κοσμοπολίτικη Μύκονο, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβίωση της αίγλης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Στους αρχαίους χρόνους, ο μύθος της γέννησης του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας έκανε το νησί ιερό: κανένας θνητός δεν θα επιτρεπόταν να γεννηθεί στα χώματά του ούτε να πεθάνει εκεί: οι γυναίκες που επρόκειτο να γεννήσουν, όπως και όσοι και όσες φαίνονταν να πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους, στέλνονταν στο γειτονικό νησί της Ρήνειας. Όλος ο τότε γνωστός κόσμος αναγνώριζε την ιερότητα του νησιού και ήξερε τη μοναδικότητά του.
Σήμερα, το νησί παραμένει μοναδικό σε ολόκληρο το γνωστό κόσμο: πουθενά δεν υπάρχει ένας τόσο μεγάλος φυσικός νησιωτικός αρχαιολογικός χώρος, τόσο μεγάλης σπουδαιότητας. Κανένα νησί στον κόσμο δεν φιλοξενεί τόσα πολλά και μνημειώδη κειμήλια αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων.
Πρόσβαση: Καθημερινά (καιρού επιτρέποντος) υπάρχει σύνδεση με τη Μύκονο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καραβάκια συνδέουν το νησί και με την Τήνο και τη Νάξο. Ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει κλειστός τις Δευτέρες.

Πηγή: Visit Greece - The οfficial website of the Greek Tourism Organisation