ΚΡΗΤΗ

Βρείτε Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΑΝΙΑ

Ο νομός Χανίων, ο δυτικότερος του νησιού, χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακά Λευκά Όρη. Η περιπλάνηση στους λαβυρινθώδεις δρόμους της Παλιάς Πόλης των Χανίων με τις βενετσιάνικες οικίες, τις κρήνες και τους περικαλλείς ναούς αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο.

ΧΑΝΙΑ

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at Atcom.Sites.Zaplous.Services.DeltioKairouWeatherService.GetDeltioKeirouData(LatLong latlong, Int32 lang) in C:\Projects\Atcom.Sites.Zaplous\Atcom.Sites.Zaplous\Services\DeltioKairouWeatherService.cs:line 38 at Atcom.Sites.Zaplous.Services.DeltioKairouWeatherService.GetWeather(LatLong coordinates, Int32 languageId) in C:\Projects\Atcom.Sites.Zaplous\Atcom.Sites.Zaplous\Services\DeltioKairouWeatherService.cs:line 26 at Atcom.Sites.Zaplous.Modules.WeatherServiceCall1.GetContentXml() in C:\Projects\Atcom.Sites.Zaplous\Atcom.Sites.Zaplous\Modules\Weather.cs:line 75 at Atcom.Site.Modules.ExtendedControlBase.GetCachedContentXml() at Atcom.Site.Modules.ExtendedControlBase.GetTemplatedContent() at Atcom.Site.Modules.ExtendedControlBase.GetContent() at Atcom.Site.Modules.ExtendedControlBase.GetCachedContent()
deltiokairou

Ο Νομός Χανίων χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακά Λευκά Όρη και το διάσημο εθνικό δρυμό που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων αγκαλιάζει το φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο και επιβλητικότερο της Ελλάδας. Περίπου επτά ώρες απαιτούνται για να το διασχίσει κανείς, αλλά η εναλλαγή στο τοπίο και η σπάνια χλωρίδα και πανίδα του φαραγγιού αποζημιώνουν για την προσπάθεια. Υπάρχουν και άλλα μικρότερα φαράγγι που αξίζει να εξερευνήσει ο επισκέπτης (Αράδαινα, Αγία Ειρήνη, Ίμβρος και Πολυρρήνεια) καθώς και πανέμορφα μονοπάτια που καθιστούν το νομό Χανίων δημοφιλή προορισμό μεταξύ των οικοτουριστών από όλο τον κόσμο.
Ένα άγνωστο θαύμα της φύσης φιλοξενεί το Ελαφονήσι, το καταπληκτικό κεδρόδασος. Για τους φίλους της δράσης, υπάρχει η ορειβασία στα Λευκά Όρη, η αναρρίχηση στις κάθετες πλαγιές των φαραγγιών του Γκιγκίλου και του Θερίσου ή το rafting στα φαράγγια του Κλάδου και του Σαπουνά.
Στα Χανιά υπάγονται και τα κατοικημένα νησιά Γαύδος και Γαυδοπούλα, που βρίσκονται περίπου 20 μίλια νότια από τον νομό, στο Λιβυκό Πέλαγος και αποτελούν το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης.
Οι κυριότερες πόλεις του νομού είναι τα Χανιά, η πρωτεύουσα του νομού, και το Καστέλλι στην Κίσσαμο. Οι κυριότερες κωμοπόλεις είναι η Παλαιόχωρα και η Κάντανος στο Σέλινο, η Χώρα Σφακίων στα Σφακιά.
Η πόλη των Χανίων διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά της, από την εποχή της Ενετοκρατίας ακόμα μέχρι σήμερα.
Η περιπλάνηση στους λαβυρινθώδεις δρόμους της Παλιάς Πόλης των Χανίων με τις επιβλητικές βενετσιάνικες οικίες, τις κρήνες και τους περικαλλείς ναούς αποτελεί κυριολεκτικά μια απόδραση μέσα στο χρόνο. Νότια της πόλης βρίσκεται το Φραγκοκάστελλο, ένα βενετσιάνικο φρούριο με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Ανακαλύψτε τους παραδοσιακούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής με εξαιρετικές αγροτουριστικές υποδομές, όπως ο Βάμος και η Μηλιά, ακολουθώντας τα πανέμορφα. Περιπλανηθείτε στα καταπράσινα λιβάδια και τους οπωρώνες της Αγιάς με τα ονομαστά μανταρίνια και εξερευνήσετε την ομώνυμη λίμνη και το σπάνιο οικοσύστημά της με ποδήλατο. Επισκεφθείτε τέλος τα οινοποιεία των Χανίων και δοκιμάστε τα κρασιά της κρητικής γης συνοδεία της γευστικής τοπικής κουζίνας.
Ο Τοπανάς, η πιο εντυπωσιακή περιοχή της πόλης, η εβραϊκή συνοικία και η τουρκογειτονιά, το ιστορικό προάστιο της Χαλέπας με τις νεοκλασικές επαύλεις και τους κήπους, το παλαιό λιμάνι με τη γραφική παραλία και το φάρο, σήμα κατατεθέν της πόλης, συγκαταλέγονται στα σπουδαία αξιοθέατα των Χανίων.
Δημοφιλές σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών η ιστορική Δημοτική Αγορά, όπου θα απολαύσετε τοπικούς μεζέδες μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία και η παράδοση, εξαιρετικά μουσεία όπως το Αρχαιολογικό, το Ιστορικό και το Ναυτικό μουσείο αποκαλύπτουν την ταραχώδη ιστορία του νησιού. Νότια της πόλης βρίσκεται το Φραγκοκάστελλο, ένα βενετσιάνικο φρούριο με θέα το Λιβυκό πέλαγος.

Πηγή: Visit Greece - The official website of the Greek Tourism Organisation