ΚΡΗΤΗ

Βρείτε Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, ο νομός Λασιθίου ξαφνιάζει με τις έντονες αντιθέσεις του. Πίσω από τις υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, βρίσκονται ανόθευτα από τον τουρισμό όμορφα ορεινά χωριά, ερημικές παραλίες, άγνωστοι αρχαιολογικοί χώροι και βυζαντινά ξωκλήσια.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

sunny

Σήμερα

°c

windy

 

deltiokairou

Στο Λασίθι κρύβονται μερικές από τις γοητευτικότερες όψεις της Μεγαλονήσου. Το “λιλιπούτειο” Άγιο Νικόλαο με τα κομψά νεοκλασικά να στεφανώνουν την πανέμορφη λίμνη του, τα κορυφαία luxury resorts της Ελούντας, η ξακουστή Σπιναλόγκα.
Με θέα στον πανέμορφο κόλπο του Μιραμπέλλου - όπως ονομάστηκε από τους μαγεμένους από το γαλάζιο της θάλασσας Ενετούς - η πρωτεύουσα - στολίδι του νομού Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο.
Απόλυτη έκφραση του “κοσμοπολίτη” Άγιου – όπως αποκαλείται από τους Κρητικούς – η μυθική λίμνη Βουλισμένη. Με τους τεράστιους κόκκινους βράχους να ορθώνονται γύρω της, απάνεμο καταφύγιο δεκάδων μικρών σκαφών, η γραφική αυτή λίμνη συνδέεται με τη θάλασσα μέσω ενός στενού καναλιού που κατασκευάστηκε το 1870. Οι θρύλοι και οι εικασίες που συνήθως περιβάλλουν τα υδάτινα μνημεία της φύσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από εδώ. Θαυμάστε τη λίμνη από ψηλά και ανακαλύψτε τα καλά φυλαγμένα μυστικά της. Με τα μάτια της φαντασίας δείτε τις θεές Άρτεμις και Αθηνά να λούζονται στα απύθμενα νερά της που σύμφωνα με τον αστικό μύθο συνδέονται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Η Ελούντα, το κοσμικότερο τουριστικό θέρετρο της Kρήτης αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αλλά και πολλών διάσημων προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο για πολυτελείς διακοπές στις υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές της μονάδες. Δαντελωτές ακρογιαλιές, υπήνεμες αμμουδιές, πεντακάθαρη θάλασσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Πηγή: Visit Greece - The official website of the Greek Tourism Organisation